Dr ΜΑΡΙΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ M.D. Ph.D

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΕΡΤΑΣΗ- ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, Ο ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ


  • Τα πορτοκάλια δεν αυξάνουν την πίεση. Αντίθετα, περιέχουν κάλιο που είναι χρήσιμο στους υπερτασικούς, ιδίως σε αυτούς που παίρνουν διουρητικά φάρμακα.
  • Ο καφές μπορεί να προκαλέσει μικρή παροδική αύξηση της πίεσης για 1-3 ώρες. Όμως άτομα που πίνουν καφέ κάθε μέρα, παρουσιάζουν «ανοχή» σε αυτή τη δράση και τελικά η πίεσή τους δεν επηρεάζεται. Έτσι, αν δεν υπάρχει άλλος λόγος, π.χ. ταχυκαρδίες, οι υπερτασικοί μπορούν να πίνουν καφέ σε λογική ποσότητα.
  • Το σκόρδο περιέχει μια ουσία (αλικίνη) με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες που μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση. Όμως, τα πιθανά οφέλη αλλά και οι κίνδυνοι από τη μακροχρόνια χρήση της ουσίας αυτής, είναι άγνωστα.

ΜΑΡΙΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος
Εξειδικευθείς στον Σακχαρώδη Διαβήτη
Υπερτασιολόγος – Διαιτολόγος
Διαβητική Νευροπάθεια - Διαβητικό Πόδι
Επιστημονικός Συνεργάτης Διαβητολογικού Κέντρου Λαϊκού Νοσοκομείου

Διεύθυνση

Λεωφόρος Πεντέλης 39Α ,εμπορικό κέντρο 1ος όροφος,

152 35, Βριλήσσια Αττικής

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2108102325 - 697 7406462

Email

hrmaridaki@gmail.com

by Hypermorph.com and My-Medical.gr